Χορωδία

by admin
Βυζαντινή Παραδοσιακή Χορωδία

Βυζαντινοί Υμνωδοί

Λίγα Λόγια για την Χορωδία

Το έτος 2002 δημιουργείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Βυζαντινοί Υμνωδοί » από το Μαέστρο Σπύρο Παυλάκη και τα χορωδιακά μέλη της.
Με την δημιουργία του συλλόγου επιχειρείται η αναβίωση και η διάδοση της Eλληνικής παραδοσιακής μουσικής με κύριο στόχο να τονιστεί η συγγένεια της παραδοσιακής κοσμικής με τη βυζαντινή – εκκλησιαστική μουσική. Η χορωδία είναι μικτή και απαρτίζεται από απόφοιτους και τελειόφοιτους μαθητές του Μαέστρου, και ἀλλα μέλη με συμμετοχή σε διάφορα χορωδιακά σχήματα επί σειρά ετών.

Υπό την διεύθυνση του Μαέστρου της Σπύρου Παυλάκη, ἡ Χορωδία και ορχήστρα ανέπτυξε πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με συμμετοχή σε πολλές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, της Εκκλησίας, και άλλων, καθώς και σε συναυλίες θρησκευτικής μουσικής σε πολλά θέατρα της Ελλάδος και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει επίσης, με εμφανίσεις της, σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Έχει τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Άρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο, τον Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Αμβρόσιο, το Διευθυντή της Αλεξανρινής Βιβλιοθήκης Maestro Sherif Eldin Mohie Eldin, το Μητροπολίτη Πρηγγιποννήσων κ. Ιάκωβο, τον Μορφωτικό και Καλλιτεχνικό Σύνδεσμο «Φερίκιοϊ» της Κωνστανινούπολης, την Ελληνική κοινότητα του Νότινχαμ της Αγγλίας κ.α. Η Βυζαντινή χορωδία έχει ψάλλει με ιδιαίτερα κατανυκτικό τρόπο σε πολλές ολονυκτίες και Κατανυκτικούς Εσπερινούς κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.